Michael Truelsen

Tæt på hele verden

”Noget af det allerbedste er, når man på vej hjem i flyet hører nogen tale om, at de ikke orker at skulle køre hele vejen til Aalborg... Så tænker jeg på, at om 15 minutter ligger jeg i min seng derhjemme.”

Ordene er Michael Truelsens, 32 år og direktør for flyelektronikvirksomheden Scandinavian Avionics i Billund.

Både Michael og hans kone, Victoria, er vokset op i Billund. Og de har derfor masser af erfaring med at få øje på fordelene. Noget, der ellers lige så nemt kan ende fuldstændig modsat, når man er vokset op i byen.

"Vi har lufthavnen, den internationale skole, cafeer og restauranter – og masser af foreningsliv, som danner rammen om byens dynamik og sammenhold"

Michael Truelsen
Storbyen i provinsen

”Vi har jo alle fordelene ved at bo i en lille provinsby, hvor man hilser på hinanden på gaden og mødes i de lokale foreninger. Og samtidig giver det internationale miljø, som LEGO og turismen bringer, nogle helt særlige islæt, man ellers kun finder i storbyer,” siger Michael og slår ud med armene: ”Vi har lufthavnen, den internationale skole, cafeer og restauranter – og masser af foreningsliv, som danner rammen om byens dynamik og sammenhold.”

Og det betyder noget for Victoria og Michael, at man kender hinanden i Billund: Man hjælpes ad med frivilligt arbejde i fodboldklubben; man hilser på dem, man møder på gaden, og det er let at samle flokken til julefrokosten i håndboldklubben.

Sammen med Victoria og datteren Alli – og ikke at forglemme den lille bulldog Eigil - bor Michael lige nu i et lejet hus midt i Billund. ”Der kom simpelthen nogen og spurgte, om de måtte købe vores hus. Så kan vi leve drømmen om et helt nyt hus ud,” fortæller Michael. Og de bliver her i Billund, for grundene er relativt billige - og så kan man få alt det, man ønsker sig. Mens der stadig er råd til at rejse.

"Jeg elskede at være barn i Billund og har altid haft lyst til, at mine egne børn skulle vokse op i de trygge rammer, som byen tilbyder"

Michael Truelsen
Hjem fra Aarhus

”Jeg boede et par år i Aarhus. Men det har altid ligget i kortene, at jeg skulle videreføre virksomheden, og det er også meget nemmere at bo i den by, man arbejder i. Især efter Alli er kommet til. Jeg elskede at være barn i Billund og har altid haft lyst til, at mine egne børn skulle vokse op i de trygge rammer, som byen tilbyder,” fortæller Michael Truelsen.

Michaels far, Hardy B. Truelsen, startede flyelektronik-virksomheden, Scandinavian Avionics, i 1978 i Billund. Michael startede helt fra bunden på gulvet i virksomheden. I dag er han direktør for virksomheden med masser af internationale kunder i både Europa, Mellem- og Fjernøsten.

Hele verden i Billund

Michael er stolt af, at Billund har så internationalt et miljø. Det er væsentligt i en international branche som hans, hvor der bl.a. lige nu holder et italiensk fly i hangaren og får set elektronikken efter. En del af de ansatte på Scandinavian Avionics har international baggrund og har børn på den internationale skole i Billund. Michael og Victoria har endnu ikke besluttet, om Alli en dag skal på den internationale skole, men de kan sagtens se fordelene: ”Forleden havde vi besøg af 0. klasse fra skolen. De var 12 forskellige nationaliteter, der bare snakkede løs på engelsk – alle sammen! Da tabte jeg altså underkæben!” fortæller Michael.

Cases

Ledige jobs

Billund kommune rummer en række spændende virksomheder, der tilbyder job til den kreative, til håndværkeren, til den administrative, den nyuddannede og til alle, der drømmer om et godt job. Vi har også ét til din kæreste, mand eller kone.

Se jobs her:

jobindex.dk  jobnet.dk  ofir.dk BillundOnline.dk

Velkommen til Billund

Vi er Børnenes Hovedstad, vi forbinder verden med lufthavn og legoklodser - og sammen skaber vi rammerne for dig, der drømmer om et godt og trygt familieliv.

Se brochure